Waar?

De collectie bevindt zich momenteel in België, in de gemeente Herent (Winksele) vlakbij de centraal gelegen stad Leuven. Daar kan ze enkele jaren blijven.

We zoeken een definitievere plaats: als je een suggestie hebt, laat het ons dan zeker weten via het adres onderaan deze pagina of via het formulier onderaan de "Steun"-pagina. Die plaats is bij voorkeur in België, maar andere landen zijn zeker ook mogelijk, zo zijn er bijvoorbeeld al contacten met Slovakije en Kroatië.
Het gebouw moet een archiefruimte van minstens 200 vierkante meter bevatten, maar liefst meer, tot 400. Daarnaast is nood aan zo'n 40 vierkante meter werkplaatsen voorlopige opslagruimte. De vloer moet stevig zijn, of minstens verstevigbaar om het gewicht van boeken te kunnen dragen. Een treinstation in de buurt is een duidelijke plus, toegankelijkheid voor (bestal)wagens is nodig.

Details over die nieuwe plaats volgen na de beslissing.

Waar die toekomstige definitievere plaats ook zal zijn, IEA heeft nog veel geld nodig om ze te financieren. Daarom nodigen we je van harte uit onze "Steun"-pagina te bezoeken en bij te dragen naar vermogen.

Hier een blik op een deel van de collectie op de huidige plaats:
Drie filmpjes tonen enkele van de vele schatten in de collectie: Ludovikito, Einstein en een woordenboek.