Catalogus

De voormalige privé-bibliotheek is officieel overgedragen aan IEA op 12 februari 2021.
Uiteraard wordt de collectie steeds rijker. Hier staat een vrij actuele catalogus van de boeken en een vrij actuele catalogus van de tijdschriften.

Boekenliefhebber

We bieden boeken te koop aan uit de beschikbare dubbels. Zo geef je ze een nieuw leven en krijg je zelf interessante lectuur, tegelijk steun je IEA.
Weet wel dat het geen nieuwe boeken zijn, dikwijls met notities en beschadigingen, maar dat stoort niet bij het lezen. Als dit ook jou interesseert: we stellen op vraag onze lijst van voorgestelde dubbels ter beschikking.
Contacteer ons via het formulier onderaan de "Steun"-pagina

Esperanto-Spreker

Heb je een eigen Esperanto-collectie? Misschien enkele dingen, of misschien een hele hoop? Ken je niemand die ze wil overnemen en verzorgen? Internacia Esperanto-Arkivo is dan de oplossing om je waardevolle Esperanto-collectie te redden. Boeken, tijdschriften, correspondentie, allerlei objekten, misschien een persoonlijk archief: IEA neemt ze graag over, ordent en bewaart ze en stelt ze ter beschikking van geïnteresseerden.
Contacteer ons via het formulier onderaan de "Steun"-pagina

Esperanto-Bibliotheek

We verrijken graag de collectie van boeken en tijdschriften van andere bibliotheken, door onderling te ruilen. Als ook jij hier belangstelling voor hebt: we stellen op vraag onze lijst van ontbrekende titels en die van voorgestelde dubbels ter beschikking, in ruil voor jouw overeenkomstige lijst.
Contacteer ons via het formulier onderaan de "Steun"-pagina

Esperanto-Vereniging

Een lokale, vak-, landelijke of internationale Esperanto-vereniging: ze hebben allemaal een soms uitgebreid archief over de werking en resultaten van de vereniging. Dergelijke dossiers mogen niet verloren gaan! IEA kan ze voor u bewaren.
We vragen wel dat de vereniging het archief vooraf ordent, dubbele documenten verwijdert, elementen met eenzelfde thema of tijdvak samenbrengt in een logisch gestructureerd geheel. Dat werk gebeurt best door de mensen die de vereniging goed kennen. Indien echt onmogelijk kan IEA heel uitzonderlijk ook die taak overnemen.
Contacteer ons via het formulier onderaan de "Steun"-pagina

Inhoudelijke diensten ter plaatse

IEA beschikt over een rijke collectie. Die dient niet om gewoon in de kast te liggen, ze moet actief gebruikt worden.
Je kan ter plaatse pagina's uit boeken, tijdschriften en andere dossiers scannen. We kunnen ze op vraag ook voor jou scannen, tegen een concrete overeen te komen vergoeding. Uiteraard gebeurt dit alleen als het auteursrecht het toelaat.
Onderzoekers kunnen op afspraak naar IEA komen om de collectie te doorzoeken voor concrete studies, eindwerken en dergelijke.
Andere diensten, waar we zo direct niet aan denken, zijn ook mogelijk. Vraag of suggereer maar!
Contacteer ons via het formulier onderaan de "Steun"-pagina